IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Позитивни сигнали за икономиката на САЩ тласнаха индексите нагоре*

Борсата започна новата седмица с повишения след добри данни от сектора на строителството

19:40 | 04.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Позитивни сигнали за икономиката на САЩ тласнаха индексите нагоре*

Борсата в САЩ стартира новата седмица със силен ръст, водена от оптимистичните новини, които дойдоха от строителния сектор. На страната на печелившите застанаха компаниите от финансовия сектор, тъй като пазарите очакват добро представяне на водещите финансови институции на стрес-тестовете.

Данните за строителния сектор, които бяха публикувани днес показват, че през март разходите за строителство са се вдигнали с 0,3 на сто. В същото време планираните продажби са се увеличили с 3,2 на сто през март спрямо февруари и с 1,1 на сто на годишна база.

В средата на борсовата сесия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 1,7 на сто до 8 364,74 пункта, след като на по-ранен етап стойността му надхвърли 8 415 пункта.  Цели 29 от попадащите в него 30 компании се движат с ръст на пазарната си капитализация, като сред лидерите са Bank of America (5,2 на сто), Citigroup (4,7 на сто) и American Express (6,2 на сто).

От всички компании в Dow Jones единствено пазарната капитализация на Microsoft бележи спад, който до момента възлиза на минималните 0,74 на сто.

Широкият индекс S&P 500 напредва с 1,9 на сто до 894,33 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite добавя 1,5 на сто до 1 745,65 пункта.

*Актуално към 19:40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още