IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Денят приключи със спад в САЩ, месецът – със силен ръст

Колебливите настроения в последната седмица на април не попречиха на индексите да отбележат задоволяващи месечни ръстове

23:06 | 30.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Денят приключи със спад в САЩ, месецът – със силен ръст

Последната борсова сесия за месец април не успя да запази категоричния тон на оптимистичните настроения и индексите приключиха търговията колебливо. Въпреки това обаче борсовите показатели успяха да постигнат солидни повишения през четвъртия месец на годината заради поредица от добри новини.

Според анализатори сезонът на отчетите преминава повече от добре, като до момента 68% от попадащите в широкия индекс S&P 500 компании, които са предали своите резултати, показват по-добри от очакваните постижения. При това ръстовете от последните седмици вече са довели до това, че 51,4 на сто от компаниите в индекса вече се движат с повишения за 2009 година, предава Market Watch.

Днес водещата новина около американския пазар беше съобщението на правителството, че автомобилната компания Chrysler ще обяви банкрут и ще потърси защита от кредиторите си, след като преговорите за предоговаряне на кредитите й са претърпели провал. Освен банкрута около гиганта имаше и друга новина и тя е свързана с това, че вече официално е постигнато съгласие за получаване на помощ от Fiat и създаване на обща компания.

Последната сесия за месец април приключи със спад на индекса на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average от 0,22 на сто до 8 167,49 пункта. При това положение бенчмаркът бележи месечно повишение от близо 8 на сто.

Представянето на широкия индекс S&P 500 е още по-добро, като въпреки днешното понижене от 0,1 на сто до 872,77 пункта, месецът приключва с ръст от почти 10 на сто за показателя. Технологичният индекс Nasdaq Composite успя да се задържи на положителна територия днес и напредна с 0,3 на сто до 1 717,30 пункта, а това донесе повишение от 12,5 на сто за целия април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още