IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И европейските борси постигнаха значителни месечни повишения

Регионалният индекс Dow Jones Stoxx заличи загубата си от началото на годината, напредвайки с 14 на сто през април

19:16 | 30.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
И европейските борси постигнаха значителни месечни повишения

Борсовите индекси в Европа регистрираха повишения в днешната сесия, което доведе до увеличаване на месечния ръст за април. Така европейският пазар приключи месеца в унисон с борсите в Азия, където бяха постигнати впечатляващи ръстове.

В днешната сесия регионалният бенчмарк напредна с 1,7 на сто до 200,6 пункта. Така месечният ръст нарасна до 14 на сто и индексът вече се движи с повишение за 2009 година, заличавайки силното понижение от началото на годината до 9 март.

Повод за оптимизма днес дадоха добрите резултати на някои от водещите компании в Европа като Siemens и Eni SpA. Oтчетите на гиганти като BASF и BG Group също изненадаха положително пазарите и регистрираха силни повишения.

В 18 от водещите борси в Западна Европа днес бяха постигнати борсови ръстове, като изключение направиха само пазарите в Швеция и Белгия.

На борсата в Германия днес DAX постигна ръст от 1,4 на сто до 4 769,45 пункта, което означава, че за целия април индексът е скочил с близо 20 на сто. Във Франция САС 40 също приключи сесията с повишение от 1,4 на сто днес, а месечното повишение възлезе на 3 159,85 пункта.

Днес на Острова FTSE 100 напредна с 1,3 на сто, докато швейцарският бенчмарк SMI напредна с 1,4 на сто. През април двата индекса се повишиха съответно с 13 и 10 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още