IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AP: Надеждата свършва, Chrysler банкрутира

Автомобилният гигант ще попълни документите за банкрут по Глава 11, компанията не е успяла да се разбере с кредиторите си

19:00 | 30.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
AP: Надеждата свършва, Chrysler банкрутира

Американският автомобилен гигант Chrysler ще бъде принуден да обяви банкрут, тъй като срещата за преговори с кредиторите на компанията са претърпели неуспех, съобщава агенция АР, позовавайки се на източници, пожелали анонимност. Новината дойде непосредствено преди изтичането на поставения от правителството срок за обявяване на план за преструктуриране на компанията.

Администрацията на президента Обама успя да постигне успех при редуцирането на обезпечения дълг от 6,9 млрд. долара на Chrysler. Източникът на АР е съобщил новината под условие на анонимност, тъй като преговорите не са били публични. Причина за провала на разговорите е станало оттеглянето на някои от по-малките кредитори, които не са съгласили с планираните решения.

Процедурата по банкрут не означава, че най-третият по големина американски производител на автомобили ще прекрати работа. Според американското законодателство процедурата за банкруте по Глава 11 предвижда по съдебен ред да бъде решено кой от кредиторите колко от средствата на компанията ще получи.

Очаква се въпреки процедурите Chrysler да успее да подпише споразумение с италианската компания Fiat, което да бъде част от мерките по реструктуриране.

Очаква се по-късно днес президентът на САЩ Барак Обама да говори по въпросите на автомобилната индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още