IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

De Beers сви производството на диаманти с 91% през първото тримесечие

През второто тримесечие обаче се очаква ръст на производството, защото през април започва добив в голяма мина в Ботсвана

15:54 | 30.04.09 г.
De Beers сви производството на диаманти с 91% през първото тримесечие

Най-голямата компания за производство на диаманти в света - De Beers, е намалила производството си с почти 91% заради резкия спад на търсенето, съобщават от миннодобивния гигант Anglo-American, който притежава 45% от компанията, цитирани от DPA. 

Производството за първото тримесечие на годината е намаляло до 1,08 млн. карата от 11,8 млн. карата за същия период година по-рано.

През второто тримесечие на 2009 г. обаче се очаква ръст на производството, защото през април започва добив в голяма мина в Ботсвана.

От Anglo-American казват, че ще предприемат мерки за осигуряване на бъдещото развитие, включително осигуряването на милиарди долари ново финансиране.

През февруари De Beers съобщи, че тримата й акционери са се споразумели да я кредитират с 500 млн. долара, за да й помогнат да се справи с икономическия спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още