IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America се нуждае от 70 млрд. долара според анализ на FBR Group

Според стрес-тестове разработени от инвестиционната компания Friedman, Billings, Ramsey Group, банката се нуждае от 60-70 млрд. долара допълнителен капитал

21:26 | 28.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America се нуждае от 70 млрд. долара според анализ на FBR Group

Bank of America се нуждае от допълнителен капитал в размер на 60-70 млрд. долара според анализатора на инвестиционната компания Friedman, Billings, Ramsey Group Пол Милър, предаде Bloomberg.

Експертът цитира резултатите от собствените стрес-тестове, разработени от дружеството за инвестиции в недвижима собственост и ипотечни облигации. Според него Bank of America трябва да обмисли възможността за конвертиране на привилегированите акции в обикновени „колкото се може по-скоро”.

Според Пол Милър тестовете на неговата фирма са по-строги от тези на регулаторните органи, като предвиждат 12% безработица, в сравнение с 10% при правителството.

Той вярва, че конвертирането на привилегированите акции, закупени от частни лица и от правителството, е най-добрата опция за големите банки да си набавят допълнителни средства.

Миналата година Bank of America продаде привилегировани акции на правителството на стойност 45 млрд. долара.

По-рано през месеца Bank of America съобщи, че нетната печалба за първото тримесечие се е увеличила близо четири пъти, благодарение на печалбите от рефинансиране на ипотечни заеми.

Утре предстои годишната среща на акционерите на банката. Преизбирането на сегашния изпълнителен директор Кенет Люис е под въпрос, след като акциите на Bank of America поевтиняха с близо 80% през последните 12 месеца.

Сегашният изпълнителен директор бе силно разкритикуван за покупката на инвестиционната банка Merrill Lynch през декември, която отчете драстична загуба от 15,8 млрд. долара за четвъртото тримесечие на миналата година.

Акциите на Bank of America поевтиняват с 7,5 процента до 8,25 долара към 21:00 ч. българско време.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още