IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията на Wall Street се намира на неутрална територия

Индексите успяха да заличат загубите от ранните часове на търговията, благодарение на силното нарастване на потребителското доверие през април

19:20 | 28.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията на Wall Street се намира на неутрална територия

Щатските капиталови пазари стартираха днешната сесия с понижения, след като тревогите за стабилността на финансовия сектор бяха подхранени отново, този път от публикация в Wall Street Journal. Според източници на вестника, пожелали анонимност, резултатите на Bank of America и Citigroup от стрес-тестовете са незадоволителни.

Пазарът остана чувствителен и към новините за разпространението на смъртоносния свински грип. Въпреки това, след изненадващите данни за силното повишение на потребителското доверие в САЩ през април, котировките успяха да заличат по-голямата част от загубите и гравитират около зоната за неутралност.

Два часа и половина след началото на борсовата търговия, най-старият борсов индекс Dow Jones IA се повишава с 0,01% до 8026,19 пункта. Широкият индекс Standard & Poor’s 500 губи 0,01% до 857,46 пункта, а технологичният Nasdaq Composite увеличава стойността си с 0,3% до 1684,48 пункта.

Причина за повишенията дадоха новините за нарастването на индекса на потребителското доверие през април и по-слабото поевтиняване на еднофамилните жилища през февруари.

Акциите на веригите за търговия на дребно, кабелните оператори, транспортните фирми и други компании в потребителския сектор успяха да поскъпнат, след като данните на Конферентния борд показаха, че потребителското доверие е на най-високото си ниво от ноември 2008 г. досега.

Книжата на фармацевтичните компании също продължиха да поскъпват, след като Световната здравна организация повиши нивото на опасност от грипна пандемия до 4-та степен по шестобалната скала.

Акциите на IBM поскъпнаха с 0,8%, след като ръководството на компанията взе решение да увеличи дивидента, който се изплаща всяко тримесечие, с 10% до 55 цента на акция. Управителният съвет на технологичната компания, която влиза в състава на Dow Jones IA, одобри и обратното изкупуване на акции за 3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още