IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Citigroup и Bank of America с незадоволителни резултати от стрес-теста?

Според Wall Street Journal регулаторните органи в САЩ са казали на двете банки, че имат нужда от привличане на още капитал

09:08 | 28.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup и Bank of America с незадоволителни резултати от стрес-теста?

Две от водещите американски банки – Bank of America и Citigroup, всяка от които вече е получила по 45 млрд. долара от спасителните фондове на държавата, са получили инструкции от регулаторните органи, че може да се наложи да набират допълнителен капитал.

Причината за това са резултатите от стрес-тестовете на банковата система, които са показали, че двете банки може да пострадат при евентуални нови трусове на пазарите, пише американският вестник Wall Street Journal.

Базираната в Шарлот Bank of America трябва да навакса недостиг на средства за милиарди долари, казва вестникът, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията. И двете банки планират да отхвърлят предварителните резултати, като се очаква официално становище на Bank of America преди утрешното събрание на акционерите.

Представители на Фед заявиха в петък, че на всички 19 банки, които са били подложени на стрес-тестовете, ще бъде направена препоръка да задържат по-големи капиталови резерви от задължителните по сега действащата регулативна база.

Това може да се приеме като сигнал, че банките ще трябва да наберат допълнителни средства от пазарите. Въпреки от това от Фед подчертаха, че нуждата от по-големи резерви не бива да бъде приемана като мярка за измерване на платежоспособността или жизнеспособността на отделните банки.

Предварителните резултати от тестовете са били предоставени на шефовете на банките по време на тайна среща през миналата седмица. Официално се очаква крайните резултати да бъдат обявени на 4 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още