IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Райфайзен Централбанк издаде облигации за 1,5 млрд. евро

Емисията със срок от 2 г. и лихва от 2,5%

12:06 | 24.04.09 г.
Райфайзен Централбанк издаде облигации за 1,5 млрд. евро

Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), компанията притежаваща около 70% от капитала на Райфайзен Интернешънъл, която от своя страна притежава 100% от Райфайзенбанк (България), успешно издаде третата си бенчмаркова емисия за 2009 г., на стойност 1,5 млрд. евро. Емисията е гарантирана от Република Австрия и е за срок от 2 години. Купонът е фиксиран и е на стойност 2.5% на годишна база. (Купонът е определен, на базата на Mid-Swaps+ 62 б.т.)

"Водещи мениджъри са Банк ъф Америка/Мерил Линч, Дойче Банк, HSBC и РЦБ, като емисията предизвика голям интерес сред инвеститорите. Най-големият дял от търсенето беше съсредоточен в Европа, основно в немскоговорящите страни, Великобритания, страните от Бенелюкс и Италия", съобщиха от финансовата институция.

Съгласно Раздел 1(4) от Закона за подкрепа на междубанковия пазар (Interbankmarktstarkungsgesetz), Република Австрия поема ангажимента, съвместно с РЦБ, за издадените ценни книжа съгласно 1 (1) 10 от Закона за банковото дело в Австрия (BWG). Емисията е с рейтинг AAA/Aaa (S&P/Moody’s).

Чрез дъщерното си дружество Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, което се търгува на фондовата борса, РЦБ управлява една от най-големите банкови мрежи в ЦИЕ, като 17 пазара в региона се покриват от дъщерни банки, лизингови компании и редица други доставчици на финансови услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още