IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Chrysler се подготвя за фалит

До крайния срок за сключване на алианс между Chrysler и Fiat остава една седмица

10:04 | 24.04.09 г.
Chrysler се подготвя за фалит

Американската автомобилна компания Chrysler се подготвя за процедура за фалит, но все пак опитите за постигане на партньорство с италианската Fiat ще продължат, пише Ройтерс.

До крайния срок за реализирането на алианса между двете компании, поставен от американското правителство, остава една седмица. Ако това не се случи, американското правителство няма да отпусне допълнително средства за закъсалия производител.

Междувременно се оказа, че Fiat е потенциален купувач на марката Opel на General Motors Corp - другият американски автомобилен гигант, който получи помощ от правителството на САЩ.

Източник, запознат с плановете на Chrysler, съобщи, че компанията подготвя всичко необходимо за фалит по законите, които уреждат фалита чрез реорганизация на дейността.

„Никой не трябва да се учудва, че се планират подобни варианти, но ние оставаме фокусирани върху целта и сме ангажирани с довеждане на Chrysler и Fiat до работещо партньорство“, казва Стив Ратнър, назначеният от правителството отговорник за управлението на трите най-големи автомобилни компании в САЩ.

По-рано Wall Street Journal съобщи, че американското правителство е предложило на кредиторите на Chrysler преобразуване на 80% от дълга на компанията към банките в 5% дял от бъдещето смесено дружество между Fiat и Chrysler.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още