IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ликвидаторът на фонда на Мадоф иска от инвеститори да върнат $735 млн.

Общо 223-ма вложители трябва да върнат пари, в противен случай ще бъдат погнати от съдебната система

20:15 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ликвидаторът на фонда на Мадоф иска от инвеститори да върнат $735 млн.

Ликвидаторът на пирамидалния инвестиционен фонд на скандалния измамник Бърнард Мадоф е изпратил призив до 223-ма инвеститори с настояване да върнат 735 млн. долара. В противен случай те ще бъдат изправени пред съдебно преследване, е заявил източник, запознат със ситуацията, съобщава Bloomberg.

„Синдикът изисква незабавно да върнете въпросната сума, за да бъдат компенсирани всички увредени кредитори“ се казва в писмо до инвеститор във фонда Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, попаднало в редакцията на информационната агенция.

Ирвин Пикард, който е назначен за синдик на бившия инвестиционен фонд, е изпратил писмо за завръщане на средства към всички клиенти, които са изтеглили средства през последните шест години. Това е максималният срок, при който може да се изисква подобно действие съобразно законите в Ню Йорк.

Правото на Пикард да предприеме ходове за връщане на пари се оспорва от някои адвокати, които твърдят, че законът не може да бъде приложен в настоящата ситуация. Основания за това дават твърденията, че Мадоф е изплатил средствата като погасяване на дълг, а не като изтегляне на средствата. В подобен случай връщането на средствата може да бъде изискано преди изтичането на 90-дневен срок, коментират юристи за Bloomberg.

„Целта на разпращането на писмата не е да поставя под заплаха клиентите на фонда, а да бъде инициирана дискусия в тях и при добро стечение – постигане на доброволно решение“, пише в писмото си Пикард.

„Призоваваме получателите на писмата да се свържат с над и да ни предоставят информацията, с която ние може и да не разполагаме и която може да е релевантна в случая. Не целим да възстановяваме средства от клиенти, които са нетни губещи, т.е. такива, които са вложили повече средства, отколкото са изтеглили от сметките си“, става ясно още от документа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още