IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Биковете се пребориха за трайно надмощие на Wall Street

След няколко обрата бичите настроения в крайна сметка доведоха до ръст на индексите

23:30 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Биковете се пребориха за трайно надмощие на Wall Street

Днешната сесия на фондовата борса в Ню Йорк започна без ясна посока, като още от старта на търговията мечките и биковете влязоха в остра схватка. След категоричен превес на песимизма в средата на сесията, оптимистите набраха сила и успяха да обърнат посоката на индексите.

В началото на сесията не можеше да бъде дадена категорична посока на пазара. Причината за това беше неспособността на инвеститори да разтълкуват еднозначно събитията от днешния ден. Колебанието продължи и в следващите часове, като два часа преди края на сесията индексите с на положителна територия.

Краят на сесията донесе на индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average повишение от близо 150 пункта спрямо постигнатото в рамките на сесията дъно от 7 804 пункта. Бенчмаркът финишира с ръст от 0,9 на сто до 7 957,06 пункта.

Широкият американски индекс S&P 500 напредна с 0,99 на сто до 851,92,45 пункта, след като на по-ранен етап губеше 0,4 на сто.

В края на сесията дори технологичният индекс Nasdaq Composite успя да излезе на зелено и приключи с ръст от 0,37 на сто до 1 652,21 пункта. 

Острата схватка на мечките и биковете от началото на сесията дойде на фона на новината, че броят на трайно безработните в САЩ е стигнал до нов рекорд. През миналата седмица той се е увеличил до 6,14 млн. души, което е близо два пъти повече от броя на безработните през същия период на миналата година.

Днес стана ясно още, че продажбите на съществуващи жилища са паднали и през март, като са отбелязали спад на месечна база от 3 на сто. На годишна база продажбите се понижават със 7,1 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още