IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GM ще затвори повечето си фабрики в САЩ за 9 седмици през лятото

Затварянето на фабриките ще започне следващия месец и ще доведе до временно редуциране на заплащането на 55 хил. работници в цял свят

09:17 | 23.04.09 г.
GM ще затвори повечето си фабрики в САЩ за 9 седмици през лятото

Американският автомобилен производител General Motors (GM), чийто фалит става все по-вероятен, планира да затвори повечето си фабрики в САЩ за девет седмици това лято и да не плати задължения за 1 млрд. долара, дължими на 1 юни, предава Free Press, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията.

Затварянето на фабриките ще започне следващия месец и ще доведе до временно редуциране на заплащането на 55 хил. работници в цял свят.

Ходът ще спести средства на GM и ще помогне за намаляване на нарастващия запас от непродадени коли и камиони.

Говорител на GM е отказал да даде коментар по въпроса, добавяйки, че ако и когато имат новини за производствената дейност, тогава ще споделят първо със служителите си, но все още такова изявление не е направено.

Финансовият директор на компанията Рей Йънг, заяви, че компанията се опитва да убеди облигационерите си доброволно да преобразуват 28 млрд. долара, които им се дължат в обикновени акции на автопроизводителя. Независимо от успеха на начинанието обаче GM не планира да плати това, което дължи на 1 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още