IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се колебае около 49 долара за барел

Петролните запаси отново на САЩ отново регистрираха рекорд

08:40 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се колебае около 49 долара за барел

Цената на петрола регистрира движение в тесни граници през изминалото денонощие, като котировките успяха да се задържат на нива под 49 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Основните двигатели на търговията бяха данните за петролните запаси на САЩ, както и някои опасения около бъдещето на финансовия сектор, които доведоха до ограничаване на рисковите настроения.

Вчера енергийното министерство на САЩ обяви, че през миналата седмица запасите на страната са отбелязали нов рекорд за последните 19 години след като са се увеличили с нови 3,86 млн. барела. Така запасите на петрол в най-голямата икономика вече възлизат на 370,6 млн. барела.

Макар да показа ново увеличение на запасите, новината първоначално доведе до ръст на котировките и вчерашната сесия на борсата в Ню Йорк приключи с минимално поскъпване на юнските контракти с 30 цента (0,6 на сто) до 48,85 долара за барел.

Позитивните настроения обаче се запазиха за кратко, тъй като масираните разпродажби в последните 30 минути на сесията на фондовата борса в Ню Йорк доведоха до песимизъм и спад в цената на петрола. Така в часовете на електронна търговия контрактите с доставка през юни на лекия суров петрол поевтиняват с 0,9 на сто до 48,40 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта Брент поевтиня с минималния 1 цент до 49,81 долара за барел. В часовете на електронна търговия юнските контракти губят 0,9 на сто до 49,36 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още