IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Двама шефове на завод във Франция задържани от служителите

Заводът е дъщерно предприятие на щатската компания за автомобилно оборудване Molex

13:47 | 21.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Двама шефове на завод във Франция задържани от служителите

Служители на компанията Molex във Франция държат като заложници двама от шефовете на завода, заплашен от затваряне, съобщи френското издание Express.

Заводът е дъщерно предприятие на щатската компания за автомобилно оборудване Molex.

Тази сутрин профсъюзните представители са имали среща в завода с местни власти, отговарящи за трудовите отношения. Предприятието е обградено от полиция, а достъпът до него е блокиран от служителите.

Задържането на двама от ръководителите на завода – един от управителите - Маркус Кериу, и директорът на отдела за човешки ресурси Колин Колбоц, е станало в понеделник вечерта, като решението за него е взето от около две трети от служителите.

По време на кратко изказване пред журналисти Маркус Кериу е заявил вчера вечерта, че е готов да продължи във всеки момент преговорите със синдикатите, но не и докато е задържан.

През октомври миналата година от щатската компания обявиха, че ще затворят окончателно френския си завод през юни 2009 г.

Служителите на Molex веднага предприеха серия от мирни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още