IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ дават още 5,5 млрд. долара на GM и Chrysler

500 млн. ще получи Chrysler за сливането си с Fiat, GM ще получи 5 млрд. в борбата си за оцеляване

12:30 | 21.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ дават още 5,5 млрд. долара на GM и Chrysler

Администрацията на американския президент Обама ще предостави още 500 млн. долара на Chrysler до края на месеца, за да подпомогне опитите за създаване на обща компания с Fiat. Други 5 млрд. долара пък ще бъдат заделени за подпомагане на General Motors през март, тъй като компанията прави опити за преструктуриране и избягване на банкрут.

Това става ясно от доклад на финансовото министерство на САЩ, цитиран от CNBC.

Отделно от това Обединеният съюз на работещите в автомобилния сектор призова членовете си да лобират пред Белия дом чрез телефонни обаждания и имейли, за да осигурят това, че работниците и пенсионерите от сектора ще бъдат третирани честно по време на преговорите със закъсалите компании.

„Имаме нужда президентът Обама и неговият екип по въпроса да защитят интересите на работниците и пенсионерите по време на преговорите за преструктуриране“, заявяват представителите на съюза на своя уеб сайт. Към момента в организацията са представени около 26 хил. служители на Chrysler и 62 хил. служители на GM.

През март администрацията на Обама е отделила 500 млн. долара, които да могат да бъдат използвани от Chrysler през април, показва докладът. Значителна сума е била получена и от GM, които заедно с искането си на нови 5 млрд. са обещали да освободят от работа още 1 600 души до 1 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още