IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бившият шеф на Fannie Mae ще отговаря за спасителния план в Америка

Хърбърт Алисън ще отговаря за няколко програми, целящи подобряване на кредитната активност, помощ на големите производители на автомобили и насърчаване на жилищния пазар

11:26 | 18.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бившият шеф на Fannie Mae ще отговаря за спасителния план в Америка

Хърбърт Алисън, който беше главен изпълнителен директор на американската ипотечна компания Fannie Mae, е назначен за ръководител на изпълнението на плана на правителството на САЩ за стабилизиране на финансовата система, предаде AP, позовавайки се на Белия дом.

Назначението на Алисън трябва да бъде одобрено от Сената, преди да наследи на поста му Нийл Кашкари като заместник на финансовия министър Тимъти Гайтнър по въпросите за финансовата стабилност. В тази си роля бившият шеф на Fannie ще отговаря за няколко програми, целящи подобряване на кредитната активност, помощ на големите производители на автомобили и насърчаване на жилищния пазар.

Преди няколко дни източници на Ройтерс заявиха, че най-вероятно бившият финансов директор на Fannie Mae ще замени Алисън на позицията му в компанията.

Самият Алисън ще поеме новия си пост в момент, когато някои банки недоволстват от поставяните им от правителството условия в замяна на отпускането на средства по плана за стабилизиране на финансовата система на стойност 700 млрд. долара. Те искат да върнат предоставените им пари на данъкоплатците, но да бъдат освободени от ограниченията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още