IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на General Electric намаля с 35 на сто до 2,9 млрд. долара

Приходите от продажби намаляват с 9 процента на годишна база до 38,4 млрд. долара

15:46 | 17.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на General Electric намаля с 35 на сто до 2,9 млрд. долара

Американската компания General Electric отчете нетна печалба от 2,9 млрд. долара, или 26 цента на акция, за първото тримесечие на годината. Това е с 35 процента по-малко в сравнение с финансовия резултат, реализиран за същото тримесечие на 2008 г., предаде CNN.

Печалбата намалява главно поради по-слабите резултати от дейността на финансовото звено на General Electric. Все пак данните се оказаха по-добри от пазарните прогнози за печалба на акция от 21 цента.

Приходите от продажби намаляват с 9 процента на годишна база до 38,4 млрд. долара. Анализаторите очакваха по-силни приходи от 39,8 млрд. долара.

След изнасянето на финансовите данни книжата на най-старата компания в състава на Dow Jones поскъпнаха с 3,72 процента до 12,27 долара в часовете на електронна търговия.

Финансовото звено на компанията - GE Capital, има нетна печалба от 1,1 млрд. долара зa тримесечието, което е с 58% по-малко на годишна база.

Ръководството на General Electric заяви, че е предприело всички необходими мерки, за да стабилизира дейността на GE Capital по такъв начин, че крайният резултат за 2009 г. да бъде положителен. General Electric отказа да продаде своето отделение за финансови операции въпреки силния натиск от страна на властите и акционерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още