IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси търсят посока след смесените данни

Добрите финансови резултати на JPMorgan бяха засенчени от данните за рекордно високия брой на трайно безработните лица и рекордно ниската активност в строителния сектор

18:15 | 16.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси търсят посока след смесените данни

Борсовите индекси в САЩ започнаха днешната сесия с разнопосочни движения след разнообразните икономически данни и финансови резултати на ключови за пазара компании.

Добрите финансови резултати на JPMorgan за първото тримесечие бяха засенчени от данните за рекордно високия брой на трайно безработните лица в САЩ и рекордно ниската активност в строителния сектор.

Час и половина след старта на търговията единствено технологичният индекс Nasdaq се повишава, като добавя 0,26 процента до 1631 пункта. Широкият S&P 500 пада с 0,36 процента до 849 пункта. Най-силно се понижава най-старият борсов измерител Dow Jones IA, който губи 0,64 процента до 7979 пункта.

Най-силен интерес днес предизвикаха отчетите на JPMorgan, които показаха, че нетната печалба на банката се е понижила с 10 процента на годишна база до 2,1 млрд. долара, или 40 цента за акция, през първите три месеца на годината. Въпреки че резултатите се оказаха по-добри от очакванията, книжата на банката се търгуват с леко понижение от 0,2 на сто до 32,49 долара за акция към 18:00 ч. българско време.

Нетната печалба на Nokia се срина с 90 процента за изминалото тримесечие, но книжата на компанията се търгуват с повишение от 8 процента до 14,48 долара за акция. Ръководството на финландската компания съобщи, че очаква продажбите да се стабилизират през втората половина на годината.

Днес излязоха и резултатите на американския производител на мотоциклети Harley-Davidson, които са добър ориентир за потребителските разходи. Финансовите отчети на Google ще бъдат публикувани след края на борсовата сесия.

Днес е борсовият дебют на технологичната компания Rosetta Stone, която произвежда софтуер за учене на чужди езици. Компанията успя да реализира първично публично предлагане на акции при цена от 18 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още