IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банков ентусиазъм успя да „спаси” щатските индекси

Въпреки че почти през целия ден търговията бе на минус, Dow Jones започна да се изкачва в края на сесията и затвори над 8 хил. пункта

23:10 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Банков ентусиазъм успя да „спаси” щатските индекси

След като стартираха борсовата сесия в понеделник на отрицателна територия, с напредването на търговията американските акции заличаваха загуби и някои от тях успяха да излязат „на зелено” в края на деня.

Повишението в последните минути преди затварянето на пазара се дължеше главно на финансовите акции, които поведоха ръста по позициите и на компании от други сектори.

Dow Jones Industrial Average затвори с понижение от 0,32%, но все пак над нивото от 8 хил. пункта, достигайки 8057,81 пункта.

Nasdaq и S&P 500 нараснаха със съответно 0,05% и 0,25% до 1 653,31 пункта и 858,73 пункта.

На страната на печелившите се наредиха акциите на Citigroup, скочили с близо 25% до ниво от 3,79 долара за брой. Повод за оптимизма стана новината, че банката е решила да добави Nikko Citigroup Ltd. към плановете си за продажба на други две подразделения - Nikko Cordial Securities Inc. и Nikko Asset Management Co. – в Япония. Това съобщи Kyodo News, позовавайки се на източници, близки до финансовата институция.

Силни повишения отбелязаха акциите на още няколко банки, всички с цени на акциите под 5 долара за брой. Книжата на Goldman Sachs също напреднаха, като ръстът им бе от 5% до ниво от 130,56 долара за брой.

Според анализатори, цитирани от MarketWatch, обаче ентусиазмът около Citi се очаква да се поохлади в бъдеще, като се има предвид, че преди 12 месеца търговията по позицията се извършваше при цена от 30 долара, а сега нивата са едва около 3 долара, а оттласкването от дъното става заради информации за продажба на активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още