IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bridgestone инвестира близо $100 млн. за по-голямо производство в Китай

От компанията се стремят към по-голям производствен капацитет заради прогнози за повишаване на търсенето на местно ниво в дългосрочен план

21:01 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Bridgestone инвестира близо $100 млн. за по-голямо производство в Китай

Най-големият производител на автомобилни гуми в Япония – Bridgestone, обяви, че ще инвестира 98 млн. долара в завод в Китай, за да увеличи производствения си капацитет до второто шестмесечие на 2011 г., съобщава АФП.

От компанията се стремят към по-голям производствен капацитет заради прогнози за повишаване на търсенето на местно ниво в дългосрочен план.

Bridgestone от доста време обмисля да увеличи продукцията си за губи за леки автомобили в завод, разположен на 120 км западно от Шанхай, но групата чакаше да получи зелена светлина за това от китайските власти.

„След като получихме одобрение, решихме да увеличим дневния производствен капацитет на този завод с 4200 гуми до общо 12 000”, казва говорител на компанията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още