IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данъкоплатците в САЩ плащат по два пъти помощта за банките

От стартирането на спасителния план през октомври, банките, които са се възползвали от него, повишиха тарифите за голям брой базови услуги

20:15 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Данъкоплатците в САЩ плащат по два пъти помощта за банките

Американските банки, получили в голяма част парите от спасителния план на държавата, в момента са подложени на нов вид разследване за уточняване на определен вид практики. Този път на прицел са събираните от тях такси и комисиони, които като цяло бележат повишение, става ясно от информация на Wall Street Journal.

„Хората, които субсидират дейността на банките, плащайки данъците си, са същите, които са осигуряват големите печалби на банките чрез потребителските кредити”, казва Елизабет Уорън, президент на институцията към Конгреса, натоварена с надзора на начина, по който банките изразходват предоставените им от правителството средства.

По думите й в известен смисъл се иска от данъкоплатците да плащат по два пъти, за да помагат на финансовите институции.

Уорън подчертава, че отпуснатите от държавата пари целят банките и другите финансови институции да си възвърнат нормалната заемодателна дейност.

От стартирането на спасителния план през октомври, банките, които са се възползвали от него, повишиха тарифите за голям брой базови услуги, вдигнаха таксите по кредитните карти и продължиха да предлагат някои типове кредити, които бяха критикувани от потребителските организации.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още