IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones IA отново падна под 8000 пункта в очакване на финансовите отчети*

Възможно е днешната борсова сесия да бъде вяла поради отсъствието на важни финансови отчети или икономически данни

17:54 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones IA отново падна под 8000 пункта в очакване на финансовите отчети*

След позитивния завършек на търговията на международните финансови пазари през изминалата седмица и трите почивни дни, щатските индекси откриха днешната сесия с леки понижения.

Инвеститорите остават неспокойни в очакване на финансовите отчети на редица важни публични компании за първото тримесечие на годината. Техните резултати ще внесат яснота за реалното състояние на американската икономика, след като макроикономическите новини през последните седмици бяха прекалено противоречиви.

Един час след старта на търговията най-старият борсов индикатор Dow Jones IA се понижава с 1% до 7997 пункта. За последно стойността на Dow Jones IA е била под психологическото ниво от 8000 пункта на 8 април. Широкият S&P 500 се понижава с 0,6 на сто до 852 пункта, както и Nasdaq Composite, който също губи 0,6 процента до 1642 пункта. Възможно е днешната търговска сесия да бъде вяла и оборотите да са по-ниски поради отсъствието на важни финансови отчети или икономически данни.

През седмицата ще бъдат публикувани финансовите резултати на ключови за икономиката компании, в това число General Electric, Intel и Johnson & Johnson, които влизат в състава на Dow Jones IA. Безспорно с най-голямо вълнение се очакват финансовите отчети на Goldman Sachs, JPMorgan и Citigroup, които ще бъдат публикувани съответно във вторник, четвъртък и петък. В техните резултати инвеститорите ще търсят допълнителни индикатори за стабилизация на финансовия сектор, след като Wells Fargo зарадва пазарите с новината, че очаква рекордна нетна печалба от 3 млрд. долара.

Неспокойствието на инвеститорите днес е продиктувано и от новината, че финансовото министерство на САЩ е наредило да се организира процедурата за евентуалния фалит на General Motors до 1 юни.

През седмицата ще излязат и редица важни макроикономически показатели, каквото са продажбите на дребно, производствената инфлация, началното жилищно строителство и индексът на потребителските цени.

*Информацията е актуална към 17.40

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още