IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама призова за международно сътрудничество срещу кризата и тероризма

Държавите трябва да надскочат конфликтите и да се обединят, казва щатският президент

17:45 | 11.04.09 г.
Обама призова за международно сътрудничество срещу кризата и тероризма

Президентът на САЩ Барак Обама призова за глобално сътрудничество срещу заплахи като икономическата криза и тероризма и заяви, че САЩ не могат сами да разрешат световните дилеми. 

„Това са предизвикателства, срещу които нито една държава не може да се изправи сама, независимо колко е силна”, каза Обама в седмичното си обръщение днес, цитиран от Bloomberg. “САЩ трябва да са начело, но най-добрият ни шанс да решим тези безпрецедентни проблеми идва от съвместните действия с други държави”.

Обама, който се завърна в Щатите след осемдневно посещение в Европа, Турция и Ирак, заяви, че напредъкът, постигнат на срещата на Г-20 в Лондон и срещата на НАТО във Франция са примери за това как страните могат да работят заедно. По думите му от ключово значение е държавите да надскочат старите си конфликти и да се обединят в лицето на общите предизвикателства.

Обама похвали страните от Г-20 за съвместните стъпки за стимулиране на ръста и предотвратяване на бъдещи финансови кризи, както и подкрепата на съюзниците от НАТО на американските планове за борба с тероризма от Афганистан и Пакистан. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още