IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола отново мина над нивата от 50 долара

Котировките прекъснаха низходящото си движение след позитивния завършек на вчерашната борсова сесия в САЩ и Европа

09:27 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола отново мина над нивата от 50 долара

Цената на петрола се повишава с повече от 1 долар в часовете на днешната търговия и отново мина над нивата от 50 долара за барел по време на азиатската сесия. Котировките прекъснаха низходящото си движение от предишните четири дни след позитивния завършек на вчерашната борсова сесия в САЩ и Европа.

Тази сутрин лекият суров петрол с доставка през май поскъпва с 1,8 на сто на електронната платформа на стоковата борса в Ню Йорк до 50,25 долара за барел. Цената на петрола тип „Брент“, който се търгува в Лондон, се повишава с 1,3 на сто до 52,28 долара за барел.

Цената на черното злато приключи вчерашната търговия с ръст, макар данните на Енергийното министерство на САЩ, да показаха, че петролните запаси са се увеличили с 1,7 млн. до рекордните за последните 16 години 361,1 млн. барела. Ден по-рано Американският петролен институт съобщи, че петролните запаси са се увеличили с 6,9 млн. барела до най-високата си стойност от 1990 г. досега.

По време на вчерашната сесия в Ню Йорк петролът затвори с повишение от 0,5 на сто, или 23 цента, до 49,38 долара за барел. Малко преди изнасянето на данните на Енергийното министерство цената на черното злато за кратко се понижи до най-ниското си ниво от началото на месеца при 47,37 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера Брентът с доставка през май поскъпна с 0,7 на сто или 37 цента до 51,59 долара за барел.

От началото на тази година цената на петрола се в повишила с повече от 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още