IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германия увеличава подкрепата за автомобилния сектор

Средствата по програмата за рециклиране на стари коли скачат от 1,5 на 5 млрд. евро, 2 млн. души ще могат да се възползват от нея

14:37 | 08.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Германия увеличава подкрепата за автомобилния сектор

Германското правителство продължава да увеличава подкрепата си за автомобилния сектор в страната. Това става ясно от съобщение, че се предвижда утрояване на средствата по програмата за рециклиране на автомобили.

Новите планове са за програмата да бъдат заделени 5 млрд. евро, а не както се предвиждаше първоначално 1,5 млрд. евро. Това означава, че достъп до нея ще имат не 600 хил., а 2 млн. души.

Условията на програмата за рециклиране предвиждат срещу всеки предаден за рециклиране стар автомобил да се получава финансова помощ от 2 500 евро при покупка на автомобил, който е произведен преди не повече от 9 години. Увеличаването на средствата по плана е свързано и с удължаване на нейния срок до края на настоящата година, пише ВВС.

С помощта на програмата немското правителство успя да раздвижи автомобилния пазар в страната. Заради кризата продажбите на автомобили паднаха изключително силно и поставиха под заплаха съществуването на няколко от гигантите в сектора.

Заради схемата през последния месец сделките с автомобили в Германия са достигнали най-високото си ниво за последните 10 години.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 23.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още