IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Campari се готви за най-голямата сделка в историята си

Компанията ще купи бърбъна Wild Turkey от Pernod Ricard за 575 млн. долара

10:28 | 08.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Campari се готви за най-голямата сделка в историята си

Campari ще купи марката бърбън Wild Turkey от Pernod Ricard за 575 млн. долара, съобщи Ройтерс. Това ще бъде най-голямото придобиване, извършвано в историята на групата, като целта му е да се засили присъствието в САЩ.

Стойността на транзакцията, която ще бъде платена в брой, се равнява на 12 пъти печалбата преди лихви, данъци и амортизации, прогнозирана за първите 12 месеца след сключване на сделката, което трябва да се случи преди 30 юни, уточняват от Campari.

„С Wild Turkey Campari добавя стратегически важна марка към портфолиото си и развива малко повече луксозната си продуктова гама“, коментират от ръководството на компанията.

„Транзакцията свидетелства за нашата ангажираност, съгласно стратегията ни, за бъдещ растеж на печелившия американски пазар на спиртни напитки“.

Закупуването, което освен това ще позволи на Capari да се разшири в Австралия и Япония, ще повиши дела на реализирания извън Италия оборот до близо две трети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още