IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пониженията на щатските пазари се задълбочават

Акциите във всички сектори се понижават, като най-силни са загубите за финансовите и добивните компании

18:35 | 07.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пониженията на щатските пазари се задълбочават

Фондовите пазари в САЩ започнаха днешната сесия с понижения под натиска на очакванията на инвеститорите за отчетите на американските дружества за тримесечието. Началото на новия корпоративен сезон ще предопредели настроенията на финансовите пазари през следващите седмици.

Водещият борсов индекс Dow Jones IA се понижава с 1,8% до 7832,97 пункта два часа след началото на търговията. Почти всички от 30-те акции в състава на индекса се търгуват с понижение. Една от най-губещите акции е тази на световния лидер в производството на алуминий Alcoa. Финансовите резултати на добивния гигант ще бъдат обявени след края на днешната борсова сесия и ще поставят символичното начало на корпоративния сезон в САЩ.

Анализаторите очакват 60 цента загуба на акция, в сравнение с приход от 44 цента по време на същото тримесечие преди една година. Цената на книжата на Alcoa се понижава с 2,8% след първите два часа на търговията до 7,71 долара за акция.

Другите два борсови индекса също се понижават. Технологичният Nasdaq Composite губи 1,7% до 1581 пункта, а широкият S&P 500 пада с 1,6% до 822 пункта. Акциите във всички сектори се понижават, като най-силни са загубите за финансовите и добивните компании, които се намират под натиска на опасенията за оздравяването на финансовия сектор и поевтиняването на суровините.

Прогноза на Ройтерс предвижда приходите на акциите в състава на S&P 500 да намалеят с 37% през тримесечието, което ще бъде осмото поредно тримесечие на понижение.

Акциите на Sun Microsystems продължават да поевтиняват и губят 4,6% до 6,3 долара за акция, след като преговорите за обединение с IBM се провалиха. От своя страна книжата на IBM се търгуват с понижение от 2% до 99,5 долара за акция.

Цената на петролните фючърси с доставка през май падна под 50 долара за барел по време на търговията на Нюйоркската стокова борса, след като доларът поскъпна срещу основните валути и в очакване на данните за петролните запаси на Американския петролен институт. Американският лек суров петрол понижи цената си с 2,7% до 49,70 долара за барел. Котировките на петрола тип „Брент” също се понижават с 1,3% до 51,56 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още