IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономиката на Русия се сви със 7% за първото тримесечие

Бюджетният дефицит на страната за 2009 г. се очаква да бъде около 8%

13:46 | 07.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Икономиката на Русия се сви със 7% за първото тримесечие

Брутният вътрешен продукт на Русия за първото тримесечие е спаднал със 7% на годишна база по оценка на Министерството на икономическото развитие, е съобщил днес помощникът на руския президент по икономическите въпроси Аркадий Дворкович, цитиран от руски медии.

По думите на Дворкович за второто тримесечие спадът на БВП ще се забави, което се вижда от предварителните данни за март.

Президентският помощник е коментирал още, че предприеманите от правителството антикризисни мерки „в пълна степен ще се проявят в края на второто тримесечие и през третото, когато при някои отрасли на икономиката може да започне очакваното оживление”.

Бюджетният дефицит на Русия за 2009 г. се очаква да бъде около 8%, а инфлацията – около 13%, т.е. приблизително колкото и миналата година.

Размерът на златно-валутните резерви на Русия през годината няма да претърпи съществени изменения спрямо настоящото ниво и той е достатъчен за осигуряване на устойчивостта на финансовата система на страната, е заявил още помощникът на руския президент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още