IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

HSBC осъществи най-голямото увеличение на капитал в британската история

Инвеститорите са влели в банката 17,7 млрд. долара, 97 на сто от размера на предложената емисия е бил записан

10:01 | 06.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
HSBC осъществи най-голямото увеличение на капитал в британската история

Най-голямата банка в Европа – британският гигант HSBC, осъществи увеличение на капитала си в размер на 17,7 млрд. долара. Операцията е била успешна, след като 97 на сто от предложената емисия, която е най-голямата в историята на британския капиталов пазар, е била записана от инвеститорите, предава Bloomberg.

Новите акции са записани при цена от 2,54 лири за брой, което е с цели 41 на сто под цената на затваряне на борсата в Лондон от петък.

Необходимостта от ново увеличение на капитала стана ясна след огромната предданъчна загуба от 15,5 млрд. долара, реализирана от поделението на финансовата институция в Северна Америка.

До момента HSBC успява да се справи с кризата без да прибягва до финансиране от страна на британските власти, макар да отписа огромни суми от баланса си. За последните три години финансовата институция е заделила общо 53 млрд. долара за покриване на лошите си кредити, допълва агенцията.

След новината за успешното увеличение акциите на HSBC поскъпват с 3,3 на сто до 50,9 хонконгски долара на борсата в Хонконг. От 9 март насам пък капитализацията на банковия гигант е скочила с внушителните 67 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още