IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските пазари отвориха с понижения след данните за безработицата

Индексите се движат с понижения в рамките на един процент след като стана ясно, че безработицата се е повишила до 8,5% през март

18:31 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските пазари отвориха с понижения след данните за безработицата

Щатските борси отвориха с понижения в петък след данните за безработицата в страната, която е достигнала близо 26 годишен връх. Основният борсов показател Dow Jones IA се понижава с 0,7% два часа след началото на борсовата сесия. Най-силно поевтиняват акциите на Microsoft с 3,6% до 18,59 долара за акция. С понижение от 2,6 на сто се търгуват и книжата на фармацевтичната компания Merck.

Широкият борсов индекс S&P 500 също се понижава с 0,7 процента главно поради силните разпродажби на акции от сектора на здравеопазването.

Технологичният индекс Nasdaq Composite губи 0,4 на сто, въпреки повишенията, с които се търгуват повечето акции на големите технологични компании. Вчера технологичният индекс затвори на ниво от 1603 пункта и успя да регистрира положителна доходност от началото на годината.

С над 20 процента поскъпнаха книжата на производителя на джобни компютри Research In Motion, след като ръководството обяви, че приходите за фискалното тримесечие са се увеличили с близо 26%. Най-популярният продукт на компанията е смартфона BlackBerry.

Днес стана ясно, че икономическата активност в сектора на услугите в САЩ се е понижила за шести пореден месец през март, а безработицата се е повишила до 8,5%. Общият брой на закритите работни места в неселскостопанските отрасли на икономиката достигна 5,1 млн. от началото на икономическата криза през декември 2007 г.  досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още