IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин предложи на Газпром финансова помощ, концернът отказа

Засега необходимост от държавно финансиране Газпром няма, е заявил шефът на концерна

17:09 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Путин предложи на Газпром финансова помощ, концернът отказа

Правителството на Руската Федерация в случай на необходимост може да предостави финансова помощ на Газпром. Това е заявил днес министър-председателят на Русия Владимир Путин, по време на обсъждането с ръководителя на Газпром Алексей Милер на възможните съкращения на инвестиционната програма на газовия гигант за 2009 г., съобщи Интерфакс.

Засега необходимост от държавно финансиране Газпром няма, е отговорил Алексей Милер, добавяйки, че въпросът с коригирането на инвестиционната програма на компанията е свързан с намалението на търсенето на природен газ.

Говорейки за текущото финансиране на Газпром, Милер е уверил Путин, че досега концернът няма проблеми. По думите на Милер „ през първото тримесечие на годината средните цени на газа са били много добри за Газпром, но ако започналата тенденция на понижение продължи, то ще се наложи да се обсъди въпросът за корекции на инвестиционната програма”.

Шефът на Газпром е уточнил, че става въпрос за „правилно поставяне на приоритетите и запазване плановете за газификация на нивото от 2008 г.”. Алексей Милер е посочил още, че част от дългосрочните и средносрочни проекти на Газпром, по които финансирането се е предвиждало да започне през тази година, е възможно да бъдат отложени, но без ущърб за потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още