IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола скочи над 51 долара

Американският лек суров петрол поскъпна с близо 6% до 51,34 долара за барел

14:55 | 02.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола скочи над 51 долара

Цената на петролните фючърси с доставка през май скочи над 51 долара за барел след позитивния завършек на борсовата сесия в Азия и изказването на финансовия министър на САЩ Тимъти Гайтнър, че вижда първите признаци за стабилизирането на американската икономика.

Вниманието на инвеститорите е насочено и към срещата на лидерите на 20-те най-развити страни, която започна днес в Лондон, и към заседанието на Управителния съвет на Европейската централна банка и очакваната лихвена редукция.

В часовете на електронната търговия цената на американския лек суров петрол се повиши с близо 6% до 51,34 долара за барел. В сряда котировките на петролните фючърси се понижиха с 1,27 долара до 48,39 долара за барел. Цената на петрола тип „Брент“ на Лондонската международна петролна борса добави повече от 6% до 51,54 долара за барел.

През февруари цената на петролните фючърси достигна 54 долара за барел, след което оптимизмът на инвеститорите относно перспективите пред световната икономика отново се изпари и котировките на петрола отново поеха надолу.

Цената на суровия петрол най-вероятно ще остане в интервала 40-50 долара за барел и през следващите месеци, докато инвеститорите не придобият по-ясна представа за ефекта от огромните финансови пакети за стимулиране на икономиката, които правителствата на много страни отпуснаха през последната половин година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още