IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изненадващ ръст в продажбите на автомобили изстреля мощно сектора нагоре

В САЩ продажбите се увеличават спрямо февруари, пазарната капитализация на азиатските автогиганти се вдига силно

09:39 | 02.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Изненадващ ръст в продажбите на автомобили изстреля мощно сектора нагоре

Акциите на представителите на автомобилния сектор се радват на засилен интерес по време на азиатската борсова сесия, след като вчера бяха обявени резултатите на компаниите за март. Като цяло те не изглеждат добри, тъй като се наблюдава значителен спад на продажбите на годишна база, но пазарите приеха силно позитивно това, че спрямо февруари се наблюдава ръст.

През месец март в САЩ са продадени общо 9,86 млн. автомобила, след като през февруари продажбите бяха едва 9,1 млн., което е най-ниската стойност за последните 27 години. На годишна база обаче се наблюдава спад от 37 на сто, предава Bloomberg. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за ново свиване на продажбите до 8,8 млн. броя.

Вчера от Ford съобщиха, че продажбите им са се свили с 41 на сто за последната година, а пък Honda и Nissan са отчели понижения от съответно 36 и 38 на сто.

Въпреки това в днешната борсова сесия акциите на Nissan се радват на небивал интерес и бележат най-силния си дневен ръст от 1974 година досега. Те успяха да поскъпнат с 21 на сто до 464 йени за долар, след което приключиха сесията при ниво 453 йени за брой.

Днес книжата на Honda поскъпват с 14 на сто, докато Toyota повишава пазарната си капитализация с 8 на сто. От централата на японския гигант Toyota обявиха спад на продажбите за САЩ от 39 на сто, което обаче е по-малко от прогнозите на анализаторите, които очакваха понижение от 41 на сто.

Сред най-добре представящите се в процентно изменение на продажбите за САЩ компании е най-големият южнокорейски играч в сектора Hyundai, който е реализирал само 4,8 на сто по-малко сделки на американския пазар.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още