IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch: Бившият съветски блок ще бъде най-засегнат от кризата

Fitch прогнозира свиване на реалния БВП с 3,1 процента и слабо възстановяване с 1,4 на сто през 2010 година в нововъзникваща Европа

21:23 | 01.04.09 г.
Fitch: Бившият съветски блок ще бъде най-засегнат от кризата

Страните от бившия съветски блок ще изпитат тази година най-тежката си рецесия от 15 години и ще бъдат по-силно засегнати от глобалната икономическа криза, отколкото други региона в света. 

Това сочи публикуван днес доклад на международната рейтингова агенция Фич (Fitch).

Fitch прогнозира свиване на реалния брутен вътрешен продукт (БВП) с 3,1 процента и слабо възстановяване с 1,4 на сто през 2010 година в нововъзникваща Европа, се посочва в доклада на анализаторите на рейтинговата агенция.

Международната агенция дефинира понятието "нововъзникваща Европа" като обширния район, простиращ се от централноервопейските страни членки на ЕС като Полша до бившите съветски републики в Централна Азия.

Fitch предвижда за Полша нулев растеж през 2009 година, а най-силният спад се очаква да бъде отчетен от Литва - с 12 на сто. За България няма обявени данни.

За 2008 година агенцията бе прогнозирала за региона икономически растеж от 4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още