IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones се изстреля с 2%

Производственият сектор и жилищният пазар покачиха индексите след търговия в широки граници

23:03 | 01.04.09 г.
Dow Jones се изстреля с 2%

Американските акции поскъпнаха  значително днес след излезли обнадеждаващи данни за икономиката на САЩ. Сесията като цяло беше волатилна, като индексите се движеха в границите от -1 и +2%.

Индексът на бизнес активността в производствения сектор на САЩ се повиши за трети пореден месец, което означава, че спадът на производствения сектор забавя своя темп.

За бичите настроения на борсата допринесоха и данните за планираните продажби на готови готови жилища в страната през февруари. Индексът, който следи броя на подписаните предварителни договори за покупка на имот, се повиши с 2,1% до 82,1 пункта през месеца спрямо януарската стойност от 80,4.

Сравнително добри новини дойдоха и от автомобилния сектор, който въпреки че претърпя значително свиване на продажбите през март, то спадът се оказа далеч под очакванията на пазара.

Лоши новини имаше от трудовия пазар - според доклад за работните места в САЩ на частната изследователска агенция ADP, съкращенията в САЩ през март са 742 хиляди, което е повече от очакванията на пазарни наблюдатели за  закриване на 660 хил. работни места през месеца.

В крайна сметка Dow Jones Industrial се повиши с 2% до 7 761 пункта, Nasdaq добави 1,5% до 1 551 пункта, а S&P 500 регистрира актив от 1,66% до 811 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още