IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мексико готово да вземе 40 млрд. долара кредит от МВФ

Президентът на страната Фелипе Калдерон заяви, че може да се прибегне до кредитна линия от 30-40 млрд. долара

20:50 | 31.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мексико готово да вземе 40 млрд. долара кредит от МВФ

Мексико е на път да стане поредната държава, която се опитва да получи кредит от Международния валутен фонд, става ясно от изказване на президента на страната Фелипе Калдерон.

Калдерон е заявил, че страната му е готова да получи кредитна линия от МВФ за 30-40 млрд. долара. Целта на подобен заем би била възвръщане на доверието в икономиката на страната, което през последните месеци е силно понижено.

Това се дължи на силно нарасналия дефицит по текущата сметка на Мексико, както и на трудностите, които среща централната банка при подкрепянето на местната валута. През последния месец тези усилия все пак дадоха резултат и след седем поредни месеца на поевтиняване песото успя да поскъпне.

„Нашите публични финанси са в добро състояние и ние сме готови да получим кредитна линия от МВФ в размер на 30 или дори 40 млрд. долара с цел подкрепяне на резервите на централната банка дори още тази седмица“, е заявил Калдерон, предава Bloomberg.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 19.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още