IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ford ще покрива вноски при покупка на автомобил на уволнени клиенти

Автомобилната компания започва промоция за продажби, при която Ford ще поеме плащанията по лизинга, в случай че клиентът изгуби работата си

17:41 | 31.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ford ще покрива вноски при покупка на автомобил на уволнени клиенти

Американският автомобилен гигант Ford започва нова офанзива за привличане на клиенти, пускайки на пазара авангарден продукт. При него клиентът ще получава помощ от продавача, при положение че бъде съкратен от работа по време на изплащане на автомобила, пише АР.

Ключовият момент в плана е това, че Ford ще покрива вноски в размер до 700 долара месечно на свои клиенти в рамките на една година, които след покупката изгубят работата си и не могат да погасяват задължението си. Предложението ще важи до 1 юни, като покритите вноски ще бъдат изплатени чрез удължаване на срока на лизинга.

Причината за този нестандартен подход е спадът на продажбите на компанията с 48 на сто през февруари в резултат на най-тежките за автомобилната индустрия времена за последните 27 години. Въпреки кризата обаче до момента Ford остава единствена от трите големи автомобилни компании в САЩ, които не са поискали помощ от държавата.

Сред инструментите за насърчаване на продажбите са още нулево съфинансиране на покупката на автомобил за повечето модели Ford, Lincoln и Mercury, добавя АР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още