IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дейвид Бекъм рекордьор по приходи сред футболистите

Англичанинът продължава да печели най-много от всички футболисти по света, докарал си е 32,4 млн. евро през 2008 година

14:59 | 31.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Дейвид Бекъм рекордьор по приходи сред футболистите

Дейвид Бекъм оглави класацията на френското списание Франс Футбол за най-добре заплатените играчи. През 2008 година състезаващият се в момента за италианския гранд Милан футболист е припечелил 32,4 млн. евро, показва изследването, цитирано от gol.bg.

Макар в момента Бекъм да се състезава в Италия, той продължава да има договор до края на есента с американския клуб ЛА Галъкси. Италианците направиха неуспешни опити за задържането му на Апенините, но след като се раздели с близо 3 млн. евро от собствения си джоб, американците се съгласиха да го отстъпят на Милан.

От всички приходи на Бекъм „едва“ 4,5 млн. евро са от заплата, а всички други са от различни дейности, повечето от които са свързани с реклама.

На второ място по приходи е суперзвездата на Барселона Лионел Меси. Неговата заплата е почти двойно по-голяма от тази на Бекъм, но въпреки това приходите му като цяло са по-ниски. За цялата 2008 година аржентинското крило е успяло да реализира приход от 28,6 млн. евро.

На трето място е съотборника на Бекъм в Милан Роналдиньо, който е спечелил 19,6 млн. евро. Носителят на златната топка и съотборник на капитана на националния ни отбор Димитър Бербатов Кристияно Роналдо е едва 4-ти с приход от 18,3 млн. евро. Топ 5 се допълва от нападателя на Барселона Тиери Анри, който е припечелил „скромните“ 17 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още