IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Chrysler готов с рамка за сътрудничество с Fiat

Партньорството с италианската компания е изискване на правителството за получаване на допълнителна държавна помощ в размер на 6 млрд. долара

22:34 | 30.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Chrysler готов с рамка за сътрудничество с Fiat

Chrysler и компанията майка Cerberus Capital Management LP са изготвили рамка за сътрудничество с Fiat, съобщи Bloomberg. Партньорството с италианската компания е изискване на правителството за получаване на допълнителна държавна помощ в размер на 6 млрд. долара.

“Значително препятствие” обаче остава приключването на сделката, се казва в електронно писмо на Chrysler, в което не се дават повече подробности. Според първоначалните условия Fiat трябваше да получи по 35 на сто от една акция на Chrysler в замяна на обмен на техмологии за производство на малки коли.

Ревизираното споразумение предлага Fiat да придобие първоначален дял от по-малко от 35 на сто и да притежава не повече от 49 на сто, докато Chrysler не изплати задълженията си към държаваъа, според запознати с плановете правителствени източници.

Според новото споразумение Fiat ще сглобява двигатели и превозни средства в САЩ. Италианският производител не продава превозни средства от марката Fiat в САЩ от 1983 г. насам, като предлага в страната само луксозни модели като Ferrari и Maserati.

Fiat и Chrysler разполагат с 30 дни да сключат сделка или правителството ще спре помощта за Chrysler, което според главния изпълнителен директор на компанията Робърт Нардели би довело до ликвидация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още