IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доходът на изпълнителния директор на Goldman със спад от 98% за 2008 година

Лойд Бланкфайн е спечелил скромните 1,1 млн. долара, след като 2007 година му е донесла приход от внушителните 70,3 млн. долара

09:53 | 30.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Доходът на изпълнителния директор на Goldman със спад от 98% за 2008 година

Изпълнителният директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфайн е успял да реализира доход от „едва“ 1,1 млн. долара за цялата 2008 година. Това е с цели 98,4 на сто по-малко от постигнатите година по-рано цели 70,3 млн. долара.

Банката, която беше един от основните играчи в сектора на американското инвестиционно банкиране, но претърпя сериозни загуби заради отписвания на активи, е възнаградила изпълнителния си директор със скромна сума, показват предоставените на щатската Комисия по ценни книжа и стокови борси (SEC) данни, съобщава CNBC.

Основната заплата на Бланкфайн е била 600 хил. долара, а други около 150 хил. са му отпуснати за медицински разходи и служебен автомобил. Банкерът е получил и над 277 хил. долара от бонуси под формата на акции, отпуснати през предходни години.

До момента Goldman Sachs са получили от държавата помощи в размер на 10 млрд. долара в рамките на програмата за изкупуване на проблемни активи, като планират да ги изплатят още тази година, тъй като използването на правителствени средства е свързано с редица условия и ограничения, допълва CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още