IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силна сесия за американските борси

Акциите на индустриалните и технологичните компании се представиха най-добре

23:18 | 26.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Силна сесия за американските борси

Американските индекси приключиха днешната сесия със силни повишения поради облекчението, което донесе успешният аукцион за продажба на новоемитирани седемгодишни държавни облигации.

Инвеститорите пренебрегнаха последните макроикономически данни, които показаха, че брутния вътрешен продукт на САЩ се е свил с 6,3 процента през последното тримесечие на 2008 г. Дори увеличението на молбите за помощи при безработица с 1,2% за изминалата седмица не успя да помрачи техния оптимизъм.

Основният борсов показател Dow Jones IA добави 2,25 процента за да завърши при ниво от 7924,56 пункта. Широкият индекс S&P 500 се повиши с 2,3 процента до 832,86 пункта. В рамките на текущия месец и двата индекса се увеличават с повече от 10%.

Най-силно се повиши технологичният индекс Nasdaq Composite, които добави 3,8 на сто до 1587 пункта. По този начин процентното изменение на индекса от началото на годината досега минава на положителна територия и възлиза на 0,63%.

Акциите на индустриалните и технологичните компании се представиха най-добре. Книжата на машиностроителната компания Caterpillar и на водещият производител на алуминиеви изделия Alcoa поскъпнаха с повече от 5%. Акциите на Hewlett-Packard добавиха 6%, а тези на Intel – 3,8%.

С повече от 12% поскъпнаха акциите на Best Buy, след като веригата за търговия с потребителска електроника отчете по-добри от очакванията финансови данни за четвъртото фискално тримесечие на 2008 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още