IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатският пазар се отърси от негативизма в края на сесията

Слаб аукцион за държавни облигации понижи пазара, като ръстът се възобнови в последните минути на търговията

22:18 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският пазар се отърси от негативизма в края на сесията

След силно волатилна сесия американските акции успяха да приключат търговията в сряда на положителна територия.

Голяма част от търговията преди това мина „на червено” след изненадващо слаб аукцион за петгодишни държавни облигации, който засенчи оптимизма от началото на търговията, дължащ се на позитивните данни за жилищните продажби и поръчките на дълготрайни стоки.

Търсенето на държавните ценни книжа се оказа по-ниско от очакваното, което помрачи пазарните настроения. Влияние върху инвеститорите оказа и изказване на ръководителят на Фед за Сан Франциско Джанет Йелън, според която не трябва да се подценява рискът от дефлация.

Наскоро китайското правителство обяви, че има притеснения относно щатския долар и американските държавни облигации заради финансовата криза и последствията от правените от щатското правителство разходи. И въпреки че предложи да се въведе по-стабилна от долара международна резервна валута, Китай все пак заяви, че ще продължи да купува американски облигации.

Буквално в последните няколко минути от борсовата сесия американските индекси отново започнаха да растат и Dow Jones Industrial Average се повиши с 1,2% до 7749,97 пункта.

S&P 500 добави един процент към стойността си до ниво от 813,88 пункта, а ръстът при Nasdaq възлезе на 0,8 на сто до 1528,95 пункта. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още