IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов лек спад в цената на златото

Фючърсите за ценните метал с доставка през април се понижиха днес с 3,70 долара, или 0,4 на сто, до 952 долара за тройунция

20:36 | 23.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов лек спад в цената на златото

Фючърсите на златото се понижиха в понеделник за втора поредна сесия, затваряйки на леко по-ниски нива от предходната търговия след обявяването на подробностите около новия спасителен план за американските банки.

Мерките на финансовия министър Тимъти Гайтнър повишиха доверието на инвеститорите и златото, което традиционно се счита за инвестиционно убежище при падащ пазар, загуби от силните си позиции.

В същото време обаче трябва да се има предвид, че в четвъртък златото скочи с 8%, като според анализатори е възможно загубите през последните два дни да се дължат на прибиране на печалби, коментира MarketWatch.

Фючърсите за ценните метал с доставка през април се понижиха днес с 3,70 долара, или 0,4 на сто, до 952 долара за тройунция. Загубата идва след понижение от 0,3% в петък.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още