IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BP ще създаде 1000 работни места в Унгария

Петролният концерн планира да открие център за услуги в Будапеща

17:48 | 23.03.09 г.
BP ще създаде 1000 работни места в Унгария

Петролният концерн British Petroleum (BP) планира да открие център за услуги в Будапеща, което може да създаде 1000 работни места. Проектът ще бъде стартиран в близко бъдеще, съобщи днес министърът на националното развитие и икономиката Гордон Байнаи, цитиран от Portfolio.hu.

По думите му докато около 30 хил. работни места са били съкратени в Унгария от октомври 2008 г. насам, най-малко 12 хил. нови позиции са били създадени.

Министърът е отбелязал, че инвестицията на BP е част от процес, който вече е привлякъл няколко глобални компании в Унгария. Наскоро Vodafone и IBM обявиха, че ще открият нови центрове за обслужване в страната.

Базата в Будапеща ще бъде нещо повече от кол център, е пояснил Ричард Хукуей, директор на маркетинг отдела на BP. В нея ще се предлагат комплексни бизнес и финансови услуги на клиентите на компанията. Размерът на предвидената инвестиция не се уточнява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още