IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизъм за спасителния план и жилищния сектор изстреляха щатската борса

За оптимизма допринесоха новините, че финансовото министерство ще помогне на банките да премахнат $1 трлн. “токсични активи” от своите баланси

16:43 | 23.03.09 г.
Оптимизъм за спасителния план и жилищния сектор изстреляха щатската борса

Акциите на Wall Street буквално се изстреляха днес, след като бяха изнесени данни за продажбите на съществуващи домове, които се оказаха далеч над очакванията на икономисти и анализатори.

Според Националната асоциация на строителите продажбите на съществуващи жилища в САЩ през февруари са нараснали с 5,1% до 4,72 милиона при очакване за спад на показателя.

Допълнително за оптимистичните нагласи на борсата в Ню Йорк натежаха и новините от финансовото министерство, което съобщи, че планира да подпомогне банките да премахнат 1 трлн. долара “токсични активи” от своите баланси. Целта на “операцията” е съживяване на кредитирането на реалния сектор на икономиката, като за целта ще се разчита и на частни инвеститори.

Към 16.30 часа българско време Dow Jones Industrial Average се повишава с 3,8% до 7 556 пункта, Nasdaq добавя 3,44% до 1 507 пункта, а S&P 500 отчита ръст от 3,77% до 797 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още