IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата стопи печалбата на Tiffany

Продажбите за тримесечието са се понижили с 20% на годишна база до 841 млн. долара

15:26 | 23.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата стопи печалбата на Tiffany

Американският производител на бижута Tiffany & Co обяви днес четири пъти по-малка печалба за четвъртото финансово тримесечие спрямо същия период на предходната година, но резултатът се оказва по-висок от средните очаквания на анализаторите, предаде Ройтерс.

За трите месеца до 31 януари компанията отчита нетна печалба в размер на 31,1 млн. долара, или 25 цента на акция, спрямо 127,4 млн. долара, или 96 цента на акция, за съответния период преди година. Ако не се взима предвид влиянието на отчетените извънредни разходи печалбата възлиза на 85 цента на акция при средни прогнози на анализаторите за 78 цента на брой.

Продажбите за тримесечието са се понижили с 20% на годишна база до 841,2 млн. долара. От Tiffany уточняват, че най-голям е бил спадът на американския пазар.

За настоящото тримесечие от базираната в Ню Йорк компания очакват понижение от около 11 на сто в продажбите си, а прогнозираната печалба на акция е между 1,50 и 1,60 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още