IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wal-Mart готви емисия облигации за 1 млрд. паунда

Решението идва, след като Английската централна банка обяви, че ще изкупува правителствени и корпоративни облигации

16:09 | 20.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Wal-Mart готви емисия облигации за 1 млрд. паунда

Най-голямата верига магазини за търговия на дребно в света – Wal-Mart, планира да емитира 25-годишен облигационен заем на стойност 1 млрд. британски паунда, предаде агенция Dow Jones.

Доходността на предстоящата емисия се предвижда да бъде със 195 базисни пункта по-висока от тази по дългосрочните британски правителствени облигации.

Мениджъри на облигационната емисия ще бъдат Citigroup, Goldman Sachs, HSBC, Credit Suisse, Morgan Stanley и Royal Bank of Scotland.

Емитирането на новите облигации идва няколко дена след като Английската централна банка обяви намерението си да изкупува правителствени облигации и активи на компании в частния сектор, в това число и ценни книжа, за да увеличи паричната маса в обращение.

По-рано през тази седмица станаха ясни критериите, на които трябва да отговаря една облигационна емисия, за да се изкупува от централната банка на вторичния пазар. На тези критерии отговарят четири други емисии на Wal-Mart с матуритет януари 2013, декември 2030, септември 2035 и януари 2039.

Кредитният рейтинг на компанията по системата за оценка на риск на Moody's e Aa2 (позитивен) и АA (позитивен) по скалата на Standard & Poor's и Fitch.

В часовете преди началото на борсовата сесия в Ню Йорк акциите на Wal-Mart се търгуват с повишение от 0,3% срещу 50,08 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още