IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И британската банка Barclays „стартира годината силно“

След американските банкови гиганти и британските публикуват обнадеждаващи новини за печалби в началото на годината

14:55 | 16.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
И британската банка Barclays „стартира годината силно“

Британският банков гигант Barclays е започнал 2009 година силно, става ясно от съобщение на ръководителите й. Без да се съобщават подробности, от пресофиса на институцията са заявили, че „бизнесът на Barclays продължава да се представя добре и е имал силен старт на 2009 година“, предава АР.

Така след двете водещи американски банки – Citigroup и Bank of America, добрите новини за финансовия сектор започнаха да идват и от Европа.

Освен това компанията разпространи новината, че се водят преговори за продажба на базираното в Сан Франциско-САЩ поделение за управление на активи iShares. Това се прави с цел повишаване на капиталовите резерви. По оценки на FT продажбата на това поделение би донесло на банката между 3 и 5 млрд. лири.

От Barclays обявиха и че ще се включат и в програмата на британското правителство за изкупуване на лоши активи и застраховане на операциите.

В резултат на съобщението днес акциите на банката поскъпват с близо 14 на сто до 84,4 пенса за един брой на борсата в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още