IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австралийска инвестиционна банка потърси защита от фалит

Компанията, която преди е била оценявана на 7,8 млрд. австралийски долара, до момента е най-голямата жертва в Австралия на глобалната кредитна криза

15:44 | 13.03.09 г.
Австралийска инвестиционна банка потърси защита от фалит

Втората най-голяма инвестиционна банка в Австралия Babcock & Brown (B&B) потърси защита от фалит, след като кредитори блокираха плана за преструктуриране на дълга на банката, пише Times.

Компанията, която преди е била оценявана на 7,8 млрд. австралийски долара, е най-голямата жертва в Австралия на глобалната кредитна криза към днешна дата.

Този ход ще предизвика битка за контрол над активите на групата, които са на стойност 14 млрд. австралийски долара, и ще повдигне въпроса за сателитните инвестиционни фондове на банката, пише изданието.

Сред кредиторите на B&B са петте най-големи банки в Австралия, водени от Westpac, към която компанията има задължения за изплащане на кредити за 870 млн. австралийски долара. Експозициите на чуждестранните кредитори в банката възлизат на 2 млрд. австралийски долара.

Преди месец банката договори план за преструктуриране на дългове на стойност 3 млрд. австралийски долара. Съгласно споразумението, което е щяло да заличи дела на някои акционери, активите е трябвало да бъдат продадени в следващите две-три години, с което да се генерират парични средства.

Група от облигационери, базирани в Нова Зеландия, обаче гласуват против плана, което принуждава B&B да назначи синдик. Според компанията той няма да има съществено влияние върху плановете за продажба на активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още